Inbound Pazarlama (76. Gün)

Tüketiciler artık büyük caddelerden veya AVM koridorlarından çok online ortamlarda vakit geçiriyorlar. Durum böyleyken markalar online pazarlama stratejileri geliştirerek daha fazla müşteriye erişmeye çalışıyorlar.

Bugün size en sevdiğim pazarlama türü olan inbound pazarlamayı anlatacağım. Inbound pazarlama için bir blog oluşturursunuz, bu blog sayfasında potansiyel müşterilerinizin ilgisini çekecek ücretsiz içerikler üretirsiniz sonrasında hazır hedef kitleniz sizi ziyaret etmişken onlara hizmet veya ürün satarsınız. İşte bu kadar basit!

Açtığınız blogta ürettiğiniz içerikler sayesinde reklam bütçesi gerekmez, insanlar meraklarını gidermek veya ilgi duydukları alan ile ilgili yeni bilgiler edinmek için sizi doğal yollar ile bulurlar ve ziyaret ederler. Karşı taraftan bir maddi beklenti içinde bulunmadan ürettiğiniz içerikler ziyaretçilere daha samimi gelir ve sonrasında yapacağınız ürün yerleştirmeler göze batmaz.

İnsanlar posta kutularındaki reklamı direk çöpe atıyor, mail ile gelen reklamları bakmadan siliyor, televizyonda reklamlar başlayınca kanalı değiştiriyor. Outbound olarak adlandırılan bu tek yönlü fayda sağlayan teknik çoktan tarihin tozlu sayfalarına gömüldü, kullanıcılar “ben reklam göreceğim ama bu işten ben de fayda sağlamalıyım” diyorlar.

Inbound pazarlamada devamlı kendinizden bahsetmeyin, insanların bilgi alma hakkına saygı duyun ve kaliteli içerik üretin. Daha fazla kullanıcıya erişmek için ilgi çekici konular bulun gerekirse SEO çalışması yapın ve arama motorlarında daha fazla kişiye erişin.

İlk aşama tamamlandığına göre sıra ikinci aşamada, siteye gelen ziyaretçileri müşteriye dönüştürmek. Ziyaretçileriniz potansiyel müşterilerinizdir, onların iletişim bilgilerini mutlaka alın ve üçüncü aşama olan “sadakati koruma” bölümüne geçin. Sadakati korumak için size iletişim bilgilerini veren kullanıcılara kendinizi hatırlatın ve sitenize tekrar girmeleri için sebepler sunun.

Özetle, ürününüzün reklamı için kendi kategorisindeki sitelere reklam vermek yerine sabırla kendi platformunuzu oluşturun ve uzun vadede bu işten kârlı çıkın. Domatesin, yumurtanın doğalını aradığımız şu günlerde pazarlamanın bile doğalı makbul…

(Bu yazıda 270 kelime var) #100Gün100Kelime’de 76. gün sona erdi.