Hafif ve Lezzetli Yaz Tatlıları

Patronların Yaz aylarında formunu kaybetmemesi için Yaz meyveleriyle yapabileceğiniz, pratik, lezzetli ve hafif tatlı tarifleriyle sofralarınızı renklendirin.

Yazın formumuzu korumaya özen göstersek de tatlısız olmuyor, değil mi? Hem sizi uğraştırmayacak kadar pratik, hem yaz meyveleriyle yapıldıkları için hafif ve lezzetli tarifler yazımızda. Yaz sofralarınızı renklendirmek için ilhama ihtiyaç duyuyorsanız bu önerilerimize bayılacaksınız.

Çilekli Sorbe

1,5 su bardağı toz şeker ile 1,5 bardak suyu kısık ateşte, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Ardından şerbetin oda sıcaklığına gelmesi için biraz bekleyin. 600 gram çileğin saplarını temizleyin ve blender’dan geçirin.
Çilek püresini, hazırladığınız şerbet ve 1 limonun suyu ile karıştırın. Derin dondurucuda, 5 veya 6 saat boyunca, her yarım saatte bir karıştırarak bekletin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Kavunlu Smoothie

Dört dilim kavunu bölün. Kavun parçalarını, tercih ettiğiniz bir süt çeşidinden iki yüz mililitre, suyunu süzdüğünüz bir yemek kaşığı yoğurt ve bir tatlı kaşığı balla birlikte kısa bir süre blender’dan geçirin. Nane ile servis yapın.

Meyveli Dondurmalı Cheesecake

İki paket yulaflı bisküviyi kırıntı haline getirin ve oda sıcaklığında beklettiğiniz bir tatlı kaşığı tereyağı ile iyice karıştırın. Yarım kilo dondurmayı oda sıcaklığında bekletin. Bir yemek kaşığı pudra şekeri ve 250 gram labne peyniriyle çırpın. Dondurmayı, bir tatlı kaşığı limon suyunu, rendelediğiniz bir limonun kabuğunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bardakları yarısına kadar bu karışımla doldurun, üzerine bisküvileri ve bir kat daha kremayı ekleyin. Dilediğiniz yaz meyveleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Kızarmış Ananas

Bir adet büyük boy ananası dilerseniz kabuklarını soyarak, dilerseniz soymadan halka halka dilimleyin. Dilimleri ızgaranıza dizin, eğer ızgaranız yoksa folyoya sararak mangalda, hatta tost makinesinde de pişirebilirsiniz. Pişirmenizin ardından sıcak sıcak servis yapın. Bal ve vanilyalı dondurma ile birlikte mükemmel bir lezzet patlaması yaşayacaksınız.

Yulaf Ezmeli Şeftali

Bir su bardağı yulaf ezmesini ve 2 bardak suyu kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Üzerine 250 mililitre sütü, üç adet rendelenmiş şeftaliyi ve bir yemek kaşığı pekmezi ekleyin. Karışım iyice kıvam aldığında cam bardaklara ya da kaselere doldurup üzerini şeftali ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. Dilerseniz vanilyalı dondurma da ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Boss Life Dergi