HHB EXPO Yönetim Kurulu Başkanı Şule Dadak Dayangaç Anlatıyor…

• Öncelikle kendinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Londra City Üniversitesi’nde Uluslararası Marketing okuduktan sonra Turizm Otelcilik alanında master yaptım. Londra’da Uluslararası fuarcılık konuda yetkinleştikten sonra İstanbul’a döndüm ve CNR’da Uluslararası Fuar Koordinatörü olarak çalışmaya başladım. Daha sonrasında Ankara’da HHB Fuarcılık şirketini kurdum, şuan da İstanbul’da da şubemiz bulunmaktadır.

HHB Fuarcılık olarak, 10 yıllık profesyonel deneyimli ve etkili kadromuzla birlikte ulusal ve uluslararası fuar, kongre ve seminer organizasyonlarını yapmaktayız. Esasında ana uzmanlık alanımız fuarcılık. Fuarcılık da, sektörde öncü, etkin ve faydalı fuarları düzenleyerek, katılımcı memnuniyetini en üst düzeyde tutup, katılımcılarımıza yurt içinde ve yurt dışında çözümler sunarken, diğer taraftan değişimleri takip ederek, yerli ve yabancı iş ortaklarını değişik projelerle bir

araya getirerek, katılımcılarımızı uluslararası platformda lider yapmak misyonuyla önder bir kuruluş olma hedefiyle hızlı adımlarla ilerliyoruz. Buna ek olarak GE, ORACLE gibi Global firmaların danışmanlığını yapmaktayız.

Şu anda hali hazırda yürüttüğümüz bir çok projemiz var. Bunlardan tarih sırasıyla bahsedecek olursak, Ankara’da Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı, sonrasında yine Ankara’da gerçekleşecek olan 2. Uluslararası Girişimcilik Zirvesi ve Fuarı, 2017 senesine girdiğimizde 5 yıldır düzenlemekte olduğumuz bu senede 2017 Nisan ayında İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştireceğimiz 5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı bulunuyor.

Bunların dışında; 2014 senesinden beri HHB EXPO olarak, Avrupa’da enerji sektörünün en önemli etkinliği olan “European Utility Week” Kongre ve Fuarına Türkiye’den mili katılım ve standlı katılım sağlayarak Ülkemizin uluslararası platformda

konumunun yükselmesine, hem de ülkemize yapılan yatırımın arttırılmasına da katkıda bulunmaktayız. European Utility Week” kongre ve fuarı sektörün Avrupa’da ki en önemli fuarı olmakla beraber, Malezya ve Güney Afrika ülkelerinde de organize edilmektedir. Ülkemiz enerji sektöründe hızla gelişmektedir ve stratejik konumu dolayısıyla Türkiye pazarı hedef ülkeler arasında ön sıralarda yer almaktadır. Bu sebeple, uluslarası sektörde paydaşlarla tanışmak ve bağlantı kurmak çok önemli. Bu bağlamda, Bu sene 15-17 Kasım’da Barselona’da gerçekleşecek olan EUW 2016 ve Smart City Expo ‘da da aynı çalışmalarımız devam edecek.

• ICSG Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı yurtdışı tanıtım çalışmaları için neler yapıyorsunuz?

2014 senesinden beri HHB EXPO olarak, Avrupa’da enerji sektörünün en önemli etkinliği olan “European Utility Week” Kongre ve Fuarına Türkiye’den mili katılım ve standlı katılım sağlayarak Ülkemizin uluslararası platformda konumunun yükselmesine, hem de ülkemize yapılan yatırımın arttırılmasına da katkıda bulunmaktayız. European Utility Week” kongre ve fuarı sektörün Avrupa’da ki en önemli fuarı olmakla beraber, Malezya ve Güney Afrika ülkelerinde de organize edilmektedir. Ülkemiz enerji sektöründe hızla gelişmektedir ve stratejik konumu dolayısıyla Türkiye pazarı hedef ülkeler arasında ön sıralarda yer almaktadır. Bu sebeple, uluslarası sektörde paydaşlarla tanışmak ve bağlantı kurmak çok önemli. Bu bağlamda, 4-6 Kasım 2014 tarihlerinde Hollanda Amsterdam’da gerşekleşen EUW 2014 ve 3-5 Kasım 2015 tarihlerinde Avusturya Viyana’da gerçekleşen EUW 2015 Kongre ve Fuarına Türkiye’den milli katılım, delegasyon ve standlı katılım gerçekleştirdikÖnümüzdekii günlerde, 15- 17 Kasım’da Barselona’da gerçekleşecek olan EUW 2016 ‘da da aynı çalışmalarımız devam edecek. Söz konusu etkinlikte, ICSG İstanbul 2017 ‘nin de aynı zamanda tanıtımları yapılmaktadır.

Ayrıca, Dünya genelinde akıllı şebekeler ve Şehirler alanında düzenlenen organizasyonlarda ICSG İstanbul 2017’nın tanıtımının yapıldığı ülkeler arasında; İran, İspanya, Amsterdam, Abu Dabi, ABD, Dubai, Ürdün, Azerbaycan ve Viyana yer alıyor. Sektörel fuarlara standlı katılım sağlayarak tanıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Yurt dışı Ticaret odaları ve Ateşeliklerle iş birliği yapıyoruz. Aynı şekilde Uluslararası derneklerle çalışmalar yürütüyoruz. Ülkelerinde fuarımızın tanıtım ve duyurularını yapıyorlar.

Bunların dışında; Yurt içi ve yurt dışında tanıtım çalışmalarımızı yürüttüğümüz PR Şirketimiz bulunmaktatır. Yurt dışı çalışmalarımızda medya ya çok önem vermekteyiz. Uluslararası basın organlarıyla barter anlaşmalar yaparak, uluslararası basında da haberlerimizin çıkmasını sağlıyoruz.

• 5.kez düzenleyeceğiniz ICSG Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nda bu yıl içerik ve yenilikler neler ?

19-21 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan “5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı” na önceki yıllara oranla daha geniş kapsamlı yurt içi ve yurt dışı katılım sağlayarak, 10.000 m2’lik fuar alanında, 350 Firma stand açacak olup, 50’nin üzerinde ülkeden 5000 üzerinde sektör temsilcisinin katılması beklenmektedir.

Türkiye; akıllı şehircilik ve şebekecilik konusunda hızla gelişen teknolojiyi dikkatli bir şekilde incelemektedir. Gelişmeleri tüm dünyayla eş zamanlı uygulamak için de ilgili sektörleri takip etmektedir. Akıllı Şehirler ve Şebekeler ile enerji kayıplarının büyük oranda azaltılmasının beklenmesi ile birlikte, Akıllı Şehircilik uygulamalarında, kentlerde ki mevcut sistemlerin ve kaynakların daha verimli ve temiz çevre bilinci ile kullanılmasının önemini de göz önünde bulundurarak, İstanbul’u Akıllı Şebekeler ve Akıllı Şehirler alanında Dünyanın buluşma noktası yapmak amacıyla gerçekleştirilen ICSG İstanbul 2017, sektörün ilk ve en önemli faaliyet alanıdır.

• TECHANKARA PROJE PAZARI VE ISEF 2016 hakkında bilgi verir misiniz?

2011 yılından bu yana her sene güçlenerek ve yenilenerek devam eden TechAnkara Proje Pazarı 2016 başvuruları açıldı. Girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, yenilikçi ürün ve fikirlerin ticarileşmesi ve bunun bölgesel, ulusal ve uluslararası harekete dönüşmesini sağlamak amacıyla TechAnkara Proje Pazarı bu yıl ISEF Uluslararası Girişimcilik Zirvesi ve Fuarı ile güçlerini birleştirerek, 7-8 Aralık 2016 tarihlerinde ortak çatı altında bir araya gelecek.

TechAnkara Proje Pazarı ve ISEF Uluslararası Girişimcilik Zirvesi ve Fuarı 2016 etkinliğine yurt içi ve yurt dışından kamu kurum ve kuruluşları, teknoloji firmaları, AR¬GE ve ÜR¬GE firmaları, bilişim firmaları, girişimciler, KOBİ’ler, pazarlama ve dış ticaret firmaları, iletişim ve medya şirketleri gibi 5.000’in üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Etkinlik

için Avrupa, İskandinav Ülkeleri, Amerika, Balkan Ülkeleri, Ortadoğu Ülkeleri, Asya ve Afrika ülkelerinden gelecek yatırımcı firma heyetleri fuar katılımcıları ile buluşacak.

• Bu sene Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarını gerçekleştirdiniz. Bize bu fuardan biraz bahsedebilir misiniz?

Öncelikle şunu belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Health Sumex, Sağlık Bakanlığı’nın bu yıl himayesine aldığı tek Fuar. Aynı zamanda Avrupa Birliği Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı olmak üzere beş bakanlığımız tarafından da desteklenmektedir. Bu bakanlıkların dışında, Health Sumex 2016 yaklaşık 40 kurum, kuruluş ve sektörün en önemli derneklerinin katkılarıyla 19-20- 21 Ekim 2016 tarihlerinde JW Marriott Ankara’da gerçekleşti. 19-20-21 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen; Dünya sağlık turizmi sektörünün önemli kurum ve profesyonellerinin bir araya geldiği, sağlık endüstrilerinde yapısal dönüşümün ve sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik önemli konuların tartışıldığı, “Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı’na” T.C. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, ilgili Bakanlık üst yetkilileri ve bürokratlar, ulusal ve uluslararası sağlık turizm seyahat acentaları, Sağlık turizmi yatırım şirket yetkilileri, Medikal turizm yatırım şirketleri, Uluslararası sigorta şirketleri, Sağlık merkezleri, Özel tedavi merkezleri ve klinikler, Hastane, sağlık merkezi ve klinik yönetim ekipmanları ve profesyonelleri, Devlet-üniversite-özel hastaneler üst yetkilileri, Sağlık kuruluşu yöneticileri ve ortakları, Hastane sahipleri ve yöneticileri, Hastane öğretim üyeleri ve doktorları, teknisyenleri ve hemşireler, Sağlık turizmi çalışanları, Tıp profesyonelleri, Sağlıklı yaşam işletmecileri, Termal otel

tesisleri otel sahipleri ve yöneticileri, Ulusal ve uluslararası sağlık turizmi, Termal turizm, spa ve welness turizmi, Tur şirketleri profesyonelleri, Sektörel dernek ve sivil toplum kuruluş yetkileri, Yaşlı bakım merkezleri yatırımcıları ve yetkilileri, Medikal teknoloji üretici ve ithalatçıları ve diğer sağlık sektörü karar vericilerinden oluşan yurt içi ve yurt dışı olmak üzere; 27 ülkeden 2000 kişinin üzerinde uzman ve sektör temsilcisinin katıldı.

Ürdün’ün partner Ülke olarak yer aldığı, Fuarla eş zamanlı düzenlenen, üç gün süren konferanslarda, USA EWP (East West Protection) Yönetim Kurulu üyesi Adm. Dr. W. Craig Vanderwagen ve USA Cynvenio Liquid Byopsy Başkan Yardımcısı PhD. Behrad Vahidi Health Sumex’te keynote konuşmacı olarak yer almıştır. Kanserin kan testi ile erken teşhis edilmesini sağlayan teknolojiyi geliştiren Vahidi, Türkiye’de sağlık turizmini geliştirmek amacıyla Health Sumex’te yer almıştır. Ayrıca Yunanistan Sağlık Turizmi Konfederasyonu Başkanı Dr. Constantine Constantinides ve İhracatı Geliştirme Merkezi (IGEME) Yöneticisi Murat Işık, Health Sumex Keynote konuşmacıları olmuştur. Söz konusu konferanslarda önemli konu başlıkları, uluslararası düzeyde sektörün önde gelen konuşmacıları yönetiminde pek çok kanaat önderini bir araya getirerek; katılımcılar arasında bilgi ve deneyim paylaşımının yanında iyi örneklerin öne çıkarılmasına da olanak vermiştir. Fuar için, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Etiyopya, Fas, Gana, Irak, Hollanda, İsviçre, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Macaristan, Moldova, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yunanistan’dan gelen ülke heyetleri fuar katılımcıları ile buluşmuştur.

Kaynak :Boss Life dergi