2018 Audi A8 “Amiral Gemi”

Mercedes S ve Lexus LS’lerin İşi Daha Zor!

Alman Audi’nin “Amiral Gemi” sınıfını temsil eden A8, büyük yenilenmenin ardından karşımıza çıkıyor. Uzun yıllar boyunca aynı yapıda çıkartılan ve yeni yüz projesinin uygulanmadığı A8, bu sefer fazlasıyla vahşi gözüküyor! 1994 yılında üretim bantlarına alınıp, 2002 yılında 2. nesil ve son olarak 2009 yılında kapsamlı değişti.

Bu lüks aracın bir bakıma yenilenme süreçleri ağırdan alındı. Normal olarak insanlar A8’i A7 ve A6 Serilerinin dış karoser yapısında görmek istediler. Hatta Amiral Geminin iç yaşam alanları da eskimeye yüz tutmuştu. Lüks paket seviyesi ne kadar yüksek olsa da kullanılan unsurlar eski döneme ait kalmıştı. Şimdi A8’i, uzun yıllar beklemesinden sonra gücünü topladığı, Audi müşterilerine sunacağı spesifik özelliklerle geldiğini görüyoruz. 2018 A8’in kusursuz bir dış yapıya büründüğünü görüyoruz. Izgarası, aracın yapısı gereği gerçekten büyük olmuş. HD Matrix far yapısı daha köşeli olup, Led aydınlatma düzeni A8’e özel olarak imal edilmiş.

A8’in büyük spor tamponu, krom süslemeli ızgarası ile etkileyici gözüküyor. Bu sınıfların geleneği olan A8’de de devam eden ShortLong kasa yapısı boyutları ile büyük yaşam alanları sunuyor. Arka kısmı Audi’nin daha önceden konsept olarak tanıttığı araçları ile benzer yapıda. Aslında bu çizimler A8’in çağrışımlarıymış desek de olur! Audi A8’in boyutları yaklaşık olarak 13 cm civarlarında artırılmış. Toplamda uzunluk olarak 5.17 metreye yükseltilmiş. Yine de Mercedes S’lerden kısa! İç yapısında en can alıcı kısım, hayalet göstergeye yüklenen otonom sürüş takip özelliği olmasıdır. Vites ve etrafı bir önceki modeli hatırlatsa da, Japon Acura TLX tarzı çift dokunmatik ekranların koyulduğunu görüyoruz.

Audi’nin geliştirdiği ileri otonom sürüş teknolojisi ile otomatik park ve 60 km/h kadar müdahale etmeden sürüşler sunuluyor. A8’in motorlarında da güç artırımına gidildiğini görüyoruz. 3.0L dizel ünitenin gücü 286 hp’den 340 hp’ye çıkartılmış. 4.0 TDI ise 460 hp gücünde. En hacimli ünitesi yine 6.0L W12’ye sahip. 330 kW’lık elektrikli motor ile gelen A8’in 449 beygir ve 700 nm tork üreten ünitesi, artık standart olarak sunulacağı bildirildi. Gördüğümüz gibi Audi, büyük beklemenin ardından “işte budur” diyeceğimiz bir A8 ortaya çıkartıyor. Ayak masajı vb. rakiplerinde olmayan özellikleri sunan A8’in, dönüşü muhteşem olmuş. Avrupa satışı başlangıç fiyatı 90.600 Euro olup, ülkemize göre tahminlerde bulunursak başlangıç fiyatı 800 bin TL‘den satışı yapılabilir. Yeni Audi A8’in 2017 yılının sonuna doğru üretime alınıp, yollarda görebileceğiz.

Kaynak: Boss Life Dergi