Growth Hacking (78. Gün)

Her gün yeni meslekler çıkıyor, bu yeni meslekler de yine kendilerini destekleyecek yeni mesleklere ihtiyaç duyuyorlar. Bugün, son yılların en çok konuşulan konularından biri olan girişimciliği destekleyen “Growth Hacking” ile ilgili yazmaya karar verdim.

Girişimler, yatırımcı bulmak için çabalarken büyüme hızları ile dikkat çekmek isterler, hızlı büyümek kağıt üzerinde kolay olsa da çok büyük bir bütçe gerektirir. Bu bütçeyi bulamayan girişimciler dünyadan silinip gitmemek için growth hacking konusunda profesyonellerden yardım alıyorlar.

Growth hacking, bir proje çıkmadan önce analizler yapılması ve bu analizler ile o projeden maksimum performans alınmasını sağlar. Hızlı ve sonuç odaklı büyüme stratejileri sunan growth hacking’e büyüme korsanlığı da diyebiliriz. Büyümek için ucuz ve inovatif yollar bulmak isteyenler bu yöntemi kullanabilirler.

Özellikle yeni başlayan internet projelerine yardımcı olan bu yöntem ile projeyi daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için verilere dayalı büyüme stratejileri oluşturulur.

Anlamayanlar için hemen bir örnek vereyim. Twitter, growth hacking yöntemi olmasa bugünlere gelemezmiş. Twitter ilk kurulduğunda, üye olanlar 5 kişiyi takip edip tekrar siteye girmiyormuş ve site kullanılmayan hesap çöplüğüne dönmüş. İnsanları çekmek ve Twitter’ı büyütmek için growth hacker’lar bir yol bulmuş. Siteye ilk üye olduğunuzda ve her bir kişiyi takip ettiğinizde sizin ilginizi çekecek kişileri önermeye başlamışlar ve bugün sonuç ortada. Twitter bu yöntemi günümüzde de kullanmaya devam ediyor.

Growth hacking’in daha çok küçük şirketlerle anılmasının sebebi daha düşük bütçelere ihtiyaç duymasıdır. Bu yöntemi sadece işe yeni başlayan küçük şirketler değil; LinkedIn, Facebook gibi şirketler de kullanıyor.

Büyümek için sistemin ve insanların açıklarına göre hareket eden planlar yaparken; SEO, sosyal medya ve kullanıcı deneyimi optimizasyonu gibi konuları da değerlendiren growth hacker’lar bugünden geleceğin mesleğini yapıyorlar.

Growth hacking, büyümek için süt kadar önemli J

(Bu yazıda 268 kelime var) #100Gün100Kelime’de 78. gün sona erdi.