Binance’de Dust Çevirimi

Dust nedir?

Kripto paralarda dust, herhangi bir az miktarda coin ya da token’a verilen addır. Miktar genellikle o kadar küçüktür ki sıklıkla ya varlığı unutulur ya da görmezden gelinir. Bitcoin 100 milyon satoshi’ye bölünebilir yani bir satoshi 0.00000001 bitcoin’dir. Aslında bir kaç yüz satoshinin altındaki miktarlara dust denebilir. Bu miktarlar genellikle transferleri için yapılması gereken gönderi masrafından daha düşüktür.

Bir borsa üzerindeki kripto para dust’ı, alım satım sonrası arta kalan küçük miktarlı kripto paralar anlamındadır. Borsaların çoğunda minimum alım satım miktarı vardır ve bu küçük miktarlar üzerinde işlem yapılması mümkün değildir. 

Binance dust’larınızı BNB’e (BNB) çevirmenize izin verir.  Binance üzerinden işlem yapmak için buraya tıklayarak üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

Dust nasıl çevrilir?

Dust’ınızı BNB’e çevirmek için, Fonlar’a gidin ve Bakiyeler’e tıklayın.

Bakiye sayfanızda, “BNB’ye Çevir” tuşuna tıklayın

Burada BNB’e (BNB) çevirmeye uygun coin’lerinizi görebilirsiniz.

Çevirimin yapılabilmesi için dust’ın değeri 0.001BTC’den az olmalıdır. Binance üzerinden işlem yapmak için buraya tıklayarak üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

Birden fazla sayıda coin’i aynı anda çevirebilirsiniz. Çevirmek istediğiniz coinleri seçtiğinizde, tahmini BNB değeri gösterilecektir. 

Verilen değerin yalnızca bir tahmin olduğunu çünkü BNB’e (BNB) çevrimin “BNB’ye Çevir”  tuşuna basıldığını andaki mevcut piyasa fiyatı üzerinden yapılacağını unutmayın. 

“BNB’ye Çevir” e tıkladığınızda bir onay penceresi açılacaktır.

BNB’ye çevirmeyi onayladığınızda, “Onayla” tuşuna basın ve çevrimin tamamlandığını onaylayan bir pencereye yönlendirileceksiniz. 

Bu işlem her 24 saate bir yapılabilir. 

“Çevrim Geçmişi” tuşuna basarak çevrim geçmişinizi görebilirsiniz. 

Liste dışı kalan coin’leri çevirmenin mümkün olmadığını unutmayın

Bu işlemden kısa süre sonra, hesap bakiyenizde BNB’leri göreceksiniz.  Binance üzerinden işlem yapmak için buraya tıklayarak üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

Kaynak: Binance