2019 Chevrolet Blazer 13 Yıl Sonra “Camaro SS” Kimliğiyle Gösterildi!

Chevrolet’in SUV kavramını bizlere işlediği Blazer modeli, 2019 model yeni kasa yapısına kavuşuyor. Spor Camaro’nun da 4×4 oluşu diyebiliriz!

SUV dünyasında popülaritesi yüksek bir arazi aracı olan Blazer, uzunca beklemenin karşılığında oldukça estetik bir yapıyla karşımıza çıkıyor. GM, araç sınıflarında bazı boşlukları doldurarak, Traverse modelinden daha dar yapıda düşündüğü Blazer ile kaybettiği eski duyguları yeniden insanlara yaşatmak istiyor.

Karoseri 13 yıl sonra yenilenen 4×4‘ün bazı “SS” kuralları şimdiden belirlemiş. Camaro ile olan sıkı şekil akrabalığı,

Blazer’ın aklımızda kalan ağır yapı anlayışı, haliyle yok oluyor. Bu sefer ki saldırı planları sportiflik üzerine!

Chevrolet tarzını, 2005 Blazer’ından sonra 360 derece değiştirmiş. Blazer denildiği zaman akla gelen o V8 artık yok. Belki de insanlar öyle istiyor! En son 13 yıl önce bantlarda olan Amerikan arazi aracının, farklı kombinasyon ve grafiklerle yeniden çıkacağının haberi verildi.

GM tasarımcıları bu sefer farklı sınıflarla birlikte yeni Blazer’ın duruşunu belirlemiş. Gayette çekici ve korkutucu olmuş.

Blazer’ın Bakışları Herkesin Beğeneceği Cinsten!

Chevy, model versiyonunun birinde RS adını kullanacak. Yeni yapısıyla yollarda olan Camaro‘nun çoğu detayını SUV’da görmek mümkün. Yukarı konumlu slim Led farlar, neredeyse Blazer’ın ön yüzünü kaplayan devasa ızgara ile birleştirilmiş. Marka logosunun bulunduğu çubuk ise tamamlayıcı olmuş.

Blazer Diğer Açılardan da Çekici Duruyor!

Yeni nesil Blazer profilden de gördüğümüz gibi oldukça büyük bir yapıda. Yerden yüksek ve geniş çamurluk kemerleri eşliğinde 18 – 21 inç arasında değişen lastik verilmiş. Yan camların arkaya uzanış şekilleri bizlere Infiniti‘nin SUV modellerini hatırlattı.

Arka kısma baktığımızda diğer kısımlara göre biraz daha sade yapı karşılıyor. Gördüklerimiz arasında cam üzeri rüzgarlık, bagaj eşiği ile birleşik duran tampon ve kromla süslenen egzoz çıkışları.

Kokpitin Sadeliği Yine Bir Amerikan Klasiği

Amerikalı markanın geçtiğimiz sene Bolt alt yapısında sunacağı yeni Crossover‘ın iç mekanından izler taşıdığını söyleyebiliriz. Direksiyonu artık Chevrolet modellerinin çoğunda görüyoruz.

Ortaya yerleştirilen 8 inç ekran, 4G LTE Wİ-Fi, Apple CarPlay ve Android bağlantı özelliklerini taşıyor. Kaput AltındaYüksek Güç Üreten Motorlar Yerleştirilmiş

İnşası Meksika‘da olacak Blazer için hazırlanan iki farklı motor tipi var. Bunlardan birincisi 2.5L hacimli 193 güç ve 255 nm tork üretiyor. İkinci kısımda sunulacak bir 3.6L motor var. O da 305 beygir güç ve 365 nm tork üretiyor. Her iki versiyonda start & stop teknolojisi olacak ve 9 ileri otomatik şanzımanla aktarımlar olacak.

Sağlam bir AWD dört çeker sistemiyle geleceği söylenen Blazer’ın, bu sayede farklı yol koşullarına çok iyi adapte olacağı söylendi. Şirket açıklamalarında arazi aracının 2019 yılının ilk aylarında yollarda görülebileceğini söylendi.

Kaynak: Boss Life Dergi