ASTON MARTİN AM 37

Lüks Sürat Teknesi
ngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin, gözalıcı tasarımıyla ilk

sürat teknesi AM37’yi görücüye çıkardı.

Lüks modelleriyle otomobil meraklılarının yakından takip ettiği Aston Martin, bu kez de denizdeki iddiasını ortaya koymak için yola çıktı. Gerçekten de AM37; performansı, tasarımı ve özellikleriyle, markanın karada olduğu kadar denizde de iddialı olacağını kanıtlar nitelikte.

AM37’yi üretirken Hollandalı yat firması Quintessence ile işbirliği yapan Aston Martin, modelin adını ise teknenin uzunluğu olan 37 foot’tan ilham alarak koymuş. Bu uzunluğun bizdeki karşılığı ise 11,2 metreye denk geliyor.

Gövdesi karbon fiberden üretilen Aston Martin AM37’nin son teknolojik cihazların kullanıldığı iç tasarımı da oldukça dikkat çekici. Aston Martin, otomobillerindeki tüm lüksü ve rahatlığı AM37’ye de taşımış. Teknede navigasyon sistemi, kontrol ekranları ve interaktif ses kontrolü ile donatılmış bir eğlence sistemi bulunuyor. Ayrıca motor durumunu ve harita bilgisini izlemek için özel bir ekrana sahip olan tekne, 370 beygir gücüne sahip dizel versiyonu ile 44 nota kadar çıkabiliyor.

Gördüğünüz gibi Aston Martin, bu yeni sürat teknesiyle denizlerin de üstesinden geleceğini kanıtlıyor. Kim bilir belki yakında bu sanat eserine benzeyen sürat teknesini filmlerde bile görebiliriz!

Kaynak: Boss Life Dergi