2019 Yeni Mercedes Maybach S

Mercedes’in dünyanın en prestijli modellerinden olan Maybach S Serisi teknolojik makyajlama geçirdi. Belki alışkanlıktan belki de öyle olmasını istediğimiz içindir bilmiyoruz ancak Mercedes’in her modelinin her fuar alanlarına gelişi heyecanlandırıyor. Çünkü şunu düşünüyoruz; kaliteden hiç bir zaman ödün vermeyecek. Ve sunulmayanı sunacak! Aslında bir markanın lider olabilmesi için yeterli nedenler. Fark ettiyseniz son günleri Alman marka kendine ayırmış durumda. En başta yeni nesil G63 AMG tanıtımını yaptı. Daha sonra farklı halde beklesekte hafif makyaj geçiren C Serisini görmüştük. Sonraki etabın kahramanı da lüksün gerçek yüzü Maybach S Serisi olacak. Karakteri aynı bıraktığımız gibi “asil” duruyor. Yalnız, değişimin odak noktalarında ciddi farklılıklar görüyoruz.

Rolls Royce’de alışık olduğumuz çift renk olayını Mercedes’te benimsemiş. Lüksün zirve araçlarından Maybach’a kaput, kapı üstleri, tavan ve bagaj bölümlerine ağır hava oluşturacak renk verilmiş. Mercedes ayrıca bu dış karoser renk kombinini 9 farklı halde sunuyor. Değişen ızgarasını, yapısıyla söylenecek söz bırakmayan Vision 6 Concept‘ten alındığı ortada. Krom yapının tampon kısımlarında devam ettirilmesi de güzel olmuş. Maybach’ın profil duruşu da kendini anlatmaya yetiyor. 9 farklı renk kombini olsa da siyah ile bu demir tozu rengi bir başka duruyor. Jant stilleriyle de oynayan marka standart 20’ büyüklüğünde lastik grubu sunuyor. 5462 mm uzunluk, 1899 mm genişlik ve 1498 mm yüksekliği ile “kral benim” dediğini duyabiliyoruz. Caddelerde gördüğümüz normal S Serileri bile büyük gelirken Maybach’ın +254 mm fazlalığı var. Ambiyans renklerinin parçalar üzerine yansıması gerçek bir sanat gibi duruyor.

İç kısımda abartılacak bir şekil değişikliği olmamasının yanında MBUX‘lu dijital ekranların yazılım kısımlarında ufak bir güncelleme söz konusu. Nappa malzemeden yapılan koltuk, konsol ve kapı döşemelerinde üzerine zenginliği artıracak bakır, altın veya platin malzemelerle istede biliyorsunuz. Öte yandan yeni nesil G Serisine de verilen direksiyon, lüksün simgesinde de görev alacak. Değişmeyenlerin arasında kalitede ve ses olayında rakipsiz olan BurMester en teknolojik haliyle Maybach S’de. Normal olarak motor ünitelerinin hacim konusunda cüretkar davranılmış. Birinci seçenek S650 versiyonun 4.0L V8’i verilerek, toplamda 463 ps güç ve 700 nm tork alınmış. Yine aynı seçeneğe verilen 6.0L V12 ise 621 ps güç ve 1001 nm tork sağlıyor. Ayrıca 4Matic sistem standart pakette.

Kaynak: Boss Life Dergi