Personal Coach İle Sakatlanma Riski Azalır!

Merhaba ben Osman Kılıç . Eastern Mediterranean University Sport Science bölümünden birinci olarak mezun oldum . Şuanda kurumsal fitness merkezinde personal coach olarak hizmet vermekteyim. 2010 yılından itibaren sektörde aktif olarak çalışıyorum. Ankarada ikamet etmekteyim. Japonların kaizen kültürünün ( sürekli gelişim felsefesi) benimsedim. Hobi olarak snowboard ve sailing sporu ile ilgilenmekteyim Uzmanlıklarım Postür rehabilitasyonu, Plyometrics, CardioRespiratüer traning, Hipertrofi, Fat burn

Personal Coach ile sakatlanma riski azalır.

Personal Coach iyi kişiye özel belirlediği periyotları uygularken Sizin özel durumlarınızı göz önünde bulundur. Omurga ve eklemlerimizi korur yanlış yapmanızı engeller Kas dengenizi koruyacak egzersizleri seçer.

Personal coach ile çalışmak neden bu kadar etkili?

Personal coaching, yani kişisel antrenör ; tamamen sizin vücut tipiniz, iş hayatınız , sağlık geçmişiniz, varsa postür (vücut duruşu) bozukluklarınız, keyif aldığınız aktiviteler kısacası sizin hayatınızla ilgili olan bütün parametreler göz önünde bulundurularak kişiye özel hazırlanan, egzersiz programıdır. Kişinin bütün özellikleri göz önünde bulundurularak yapılan egzersizlerde de istenilen amaçlanan çalışmlarda başarılı olmakda kaçınılmaz Egzersiz sırasında kişinin hayatı pozitif şekilde etkileniyor kendine güveni artan mutlu kişilere dönüşüyorlar. .

Personal trainer olamadan olamaz mı?

Bir çok kişinin bu konuyla alakalı hatalı yaklaşımlarını gözlemledim bilinçli ve işini gerçekten bilen Bir eğitmenle çalışıyorsanız eger size yaşam boyu devam ettire bilceginiz bir egzersiz alışkanlığı kazandır. Egzersizlerde ilaç gibidir kişiye özel olmadı sürece pekde fayda sağlanması beklenemez aksine sakatlanmalar yaralanmalar kuvvet kayıpları gibi dönüşler bile olabilir. Her bireyin egzersiz yapması şart ve kendine özel bir egzersiz programını araştırmalar yapıp öğrenmesi için ayıracağı vakitde kendi iş hayatından yapacağı fedekarlık demektir. Personal coachingde bu bilgelere ne kısa yoldan ulaşıp uygulama fırsatı buluyorsunuz ve aynı zamanda kişi kendine özel bir egzersiz periyotları hakkında bilgilenmiş oluyor .

EGZERSİZİN ETKİLERİ

• Kardio-vasküler sistemin enduransı arttırır.
• Metabolik aktiviteyi arttırır.
• Kanın bir kerede vücuda pompalandığı kan miktarını artırarak, kalbin attım hızını arttırır.
• Kan yağlarında olan, kolesterol ve trigliserid düzeyini arttırır.Ayrıca iyi huylu yağ olan ve bizi hastalıklara karşı koruyan HDL(high density lipid)düzeyini arttırır .HDL düzeyi sadece aktivite ile artar.
• Normalde her yıl oksijen tüketimimizin % 10 nu kaybederiz.Egzersiz yapsakta yapmasak ta bu azalma meydana gelir.Fakat egzersizle kişi oksijen kapasitesini arttırdığı için bu azalmadan daha az etkilenir.
• Gerginliği depresyonu azaltır.Uyku düzeyinin olumlu etkilerin yanı sıra kendine güven duygusunu geliştirir.
• Sempatik sinir sistemi aktivitesini azaltır.
• Egzersizle kalsiyumun kandan kemiğe geçişi artar.Bu olay özellikle de osteoporoz olayının görüldüğü post menepozal dönem için çok önemlidir .Kişinin bu dönemde en az bir saat egzersiz yapması gerekir.
• Kilo vermede etkilidir. Tek tip besleme ve diyet ile yağsız vücut kısmında % 10-15 kayıp olur.Vücut elektrolit dengesi bozulur.Bu bu kalpte ritim bozukluğuna ve hiper tansiyona neden olurki bunlar geri dönüşümsüzdür.Bunun için diyet yanında egzersiz yapılamalıdır.

Kaynak: Boss Life Dergi