Göksiv Pilates Eğitmeni Seda Asa Karamehmetoğlu İle Söyleşi

Seda Asa Karamehmetoğlu
Pilates Eğitmeni

Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı kısa adı GÖKSİV;

Ankara Çayyolu’ndaki bir buçuk dönüm üzerine kurulmuş, altı yüz metrekare kapalı alana sahip idari binasında, sosyal imkanları sınırlı ailelerin çocuklarına, devlet himayesindeki çeşitli kurumlarda yaşayan çocuklara, ihtiyaç sahibi olarak belirlediği çocuklara sanatsal atölyeler, kültürel geziler, sportif faaliyetler ve sosyal etkinlikler düzenleyerek fırsat eşitliği ve sosyal farkındalık yaratmaya çalışmaktadır. GÖKSİV, çocuklarına nakit burs temini ya da eşya yardımı yapmamaktadır. Az rastlanan bir sosyal sorumluluk örneği olarak çocuklarına sanatsal ve sosyal etkinlikler üzerinden ücretsiz hizmetler sunmaktadır. Gökyüzü Çocukları kalplerinde ve akıllarında yaşadıkları etkinliklerin anılarını taşıdıkça GÖKSİV geleceği kurma hedefine yaklaşmaya başlayacaktır.

Öncelikle neden “Reformer Pilates” söyleşimize başlamadan Reformer nedir? Reformer ne işe yarar? Reformer tarihçesi nedir? sorularının cevaplarından bahsedelim. Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz reformer pilatesi yani aletli pilatesi bulan kişi ile reformer aletini icat eden kişi Joseph Pilates’dir. Reformer aletinin tasarımı Joseph Pilates tarafından 1. Dünya Savaşı zamanında yaralı askerlerin tedavilerinin etkili bir biçimde yapılması için tasarlanmış ve zamanla gelişerek şimdiki halini almıştır.

Pilates ve Reformer Pilates Eğitmeni Seda Hanım’a sorduk;

Reformer pilates ne işe yarar ve vücuda yararları nelerdir?
Faydaları saymakla bitmez desek abartmış olmayız ancak kısaca, vücudunuzun aktif bir biçimde güçlenmesini sağlayan, etkili bir şekilde esneten, postür bozukluklarını düzelten, kasları esneterek ve uzatarak güçlendiren, aynı zamanda kısa sürede sıkılaşmanızı sağlayarak hayatınıza kalite katan sportif bir aktivitedir.
Bahsettiğiniz etkileri biraz daha detaylandırabilir misiniz?
Kendi edindiğim deneyimlerim ve birlikte pilates yaptığımız birçok bağışçımızın bize verdiği geri dönüşlerden yola çıkarak özellikle belirtmem gereken, aletli pilatesin vücutta bir nevi fizik tedavi etkisi yaratması. Kasları güçlendirerek, kas güçsüzlükleri sonucu ortaya çıkan sırt, bel ve boyun ağrılarını belirgin bir şekilde azaltmaya yardımcı olması ile ilk dersten sonra, kişinin farkı net bir şekilde hissetmesini sağlıyor. Aletli pilatesin bir diğer faydası da duruş bozukluklarını düzeltmesi ve kişinin daha dik bir omurga yapısına sahip olması, postürünün daha iyi hale gelmesini sağlamasıdır. Aletli pilates kişiye esneklik kazandırır. Aletli pilatesin amaçlarından birisi de yapılan hareketlerin, vücudun kas dengesini sağlamasına yardımcı olmasıdır. Bu sayede vücut daha şekilli bir yapıya bürünür ve kişi daha sağlıklı bir iskelet sistemine sahip olur.

Göksiv’de vermiş olduğunuz pilates derslerinin programını, kişiye özel olarak ne şekilde ve ne sıklıkla düzenliyorsunuz?


Aletli pilatesin haftada 2-3 kere yapılması uygundur. Bağışçılarımızın müsaitlik ve vücut ihtiyaçlarının durumuna göre programlanıyoruz. Tamamen birebir şekilde çalıştığımız için aslında belirli bir saatimiz olmuyor, bağışçımız ne zaman uygunsa birlikte haftalık planlama yapıyoruz. Vakfımızdaki tüm etkinlikler aynı göğün altında mutlu ve sağlıklı bireyler olabilmek mottosu ile oluşturulduğu için, hepimiz gönüllü olarak esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabiliyoruz.

Bir salon ya da merkezde yaptığınız pilatesi bizimle beraber yaparak, bağışlarınızla çocuklarımıza katkı sağlayabilir, pilates ile daha önce hiç hissetmediğiniz kas gruplarınızın çalıştığını hissederken, onlarca çocuğun da yüzünün gülmesine destek olabilirsiniz…

Aynı göğün altından sevgilerle…

Kaynak : Gölde Yaşam Dergisi – Lis Medya

Diğer Spor Haberlerimizi Okumak İçin Tıklayınız!

.

1 YORUM

Comments are closed.