2018 BMW M4 30 Jahre Edition “M3 Cabrio’nun 30. Yılına Özel Seri”

BMW, hayatına M4 rakamını sokmasıyla M3’ün coupe ve cabriolet tarafını destekleyecek yüksek performans aracını çıkarmıştı. İyileştirmelerin bir hayli hissedildiği bu hız modelinde süspansiyon, motor, fren ve aerodinamik öğelerin tek bir model üzerine geliştirilmesi yapılmıştı. Standart 4 Serilerine göre de ağırlık merkezleri aşağı konumlu ve karbon yapı üzerinden gidilmişti. M Serisinin üstünün açılması şerefine özel bir M4 Serisi gösterildi. Dış yapısından iç yapısına kadar sizi diğerlerinden daha özel hissettirecek hareketler mevcut. BMW’nin geçmişe olan saygısıyla, serilerin Jahre dönüşümlerini birçok modelinde gördük.

M4 Cabrio’nun lansman renginin ikincisi olarak Mandarin II tonları verilmiş.
M4 Cabrio’nuzu isterseniz Macao Blue ile de özelleştirebiliyorsunuz.M4 Jahre 30’da ızgara, yan havalandırma ve M4 rozetlerinde BMW İndividual’a özel High Gloss Shodow Line ile benzersiz yapılmak istenmiş. Jahre 30’un süper profili 20’ Orbit Gri jantlarla sunulacak. BMW’nin daha iyi yol tutuş adına adaptif M Süspansiyon koyularak M4’e hediye edilmiş. Ekstra teknoloji paket altında, Adaptif M Diferansiyel sistemi mevcut. Biraz da performans kısmında değişimler yapılarak yine M Sport Egzoz tesisatında değişim görüyoruz.

Hafızalı elektrikli fonksiyonel koltukların yapısı Merino deri ile kaplanmış. Benzersiz kabin tasarımında özel paspas ve yolcu tarafı şeritleri dikkat çekici.

30 Jahre Edition’un kapı panel şeridine M3 Edition Jahre rozeti ile serinin ayrıcaklı olduğu belirtilmiş. Motorunda Competition Package 3.0L 450 hp güç üreten ve 550 nm tork sağlayan ünite koyulmuş.

Yani bilenen Twin – Power turbo! BMW’nin özel model altındaki bir çalışmasını daha görmüş olduk.
Jahre 30, her ne kadar M4 adı altında olsa da, 3 Serilerinin cabrio kısmı 4 Serisininde olduğu için edition yapıya onun üzerinden gidilmiş. Fiyat konusu belli değil yalnız üretim sınırlandırmalı olacak. Yani dünyada M4 30 Jahre Edition’dan 300 adet olacak. Aldığımız bilgilere göre de ABD’ye sunulması daha kesinlik kazanmış değil.

Kaynak: Boss Life Dergi