Basit Anlatın (37. Gün)

Üzerine su dökülen bebek bezi reklamları ve diş macunu ile fırçalanan yumurta reklamlarını görmüşsünüzdür. Bu reklamlar diğer reklamlara göre daha basittir. Bilimsel veriler yoktur, çoğumuza bu deneyler komik geldiği için sempati ile bakarız. İnsan neden yumurtayı diş fırçalar gibi fırçalar değil mi?

Sunduğunuz hizmeti veya ürünü olabildiğince basit anlatmak gerekir. İş görüşmesine gittiğinizde mülakat yapan kişi veya çalışacağınız birimin amirinin işe sizin kadar hakim olmasını beklemeyin, olabildiğince basit anlatın, böylece daha akılda kalıcı olursunuz.

Elektronik bir cihaz istemsiz olarak ısınıyorsa, zorlanıyor demektir. Bu yüzden küçükken atari oynarken adaptör ısınınca oyunu bırakmak zorunda kalırdık, arabanın motoru çok ısınıp su kaynatabilir yani ısınma varsa zorlanma vardır.

Qualcomm isimli şirket işlemcisinin ne kadar iyi olduğunu ve üzerine büyük yükler binse de zorlanmadığını göstermek istiyordu. Bunu birçok veri ile kanıtlayabilirlerdi, büyük testler yapabilirlerdi ama bunun kullanıcılarda bir karşılığı yoktu.

Qualcomm, işlemcisinin ısınmadığını göstermek için telefonlarda kullandığı işlemcilere ve rakip cihazlara tereyağ deneyi yapmaya karar verdi.

Telefonlarımız gün geçtikçe hızlansa da başka bir problem ile karşı karşıyayız: Isı

Telefonu uzun süre kullandıktan sonra o kadar ısınıyor ki konuşmak için yüzüme tuttuğumda kırışıklıkları ütüleyebiliyorum. Qualcomm, Snapdragon S4 isimli işlemcisinin bunun gibi bir sonuç vermeyeceğini bu video ile basit şekilde anlatmış.

Basit örnekler ile teknolojik cihazları değerlendirme fikri hoşunuza gittiyse telefonu kokoreç tahtası olarak kullanarak dayanıklılık testi yapılan bu videoyu da izleyebilirsiniz. Video eğlenceli olsa da dayanıklılık testinde tereyağ testi kadar net sonuçlar veremiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=u0hcFNAchhA

(Bu yazıda 227 kelime var) #100Gün100Kelime’de 37. gün sona erdi.