Trezor One – Donanım Cüzdanı İncelemeleri 2020

Trezor One’ın özellikleri

Boyut (cm)6 x 3 x 6
Ağırlık12 gr.
EkranOLED (128 x 64 piksel)
Girişİki düğme
BağlantıKablolu (micro USB)
PilMevcut değil
UyumlulukAndroid, Linux, Windows 8+, macOS 10.11+
Desteklenen coinler ve tokenlar~1180
GitHubhttps://github.com/trezor/trezor-firmware
trezor one'ın görüntüsü

Kutuda neler var?

  • Trezor One
  • USB A – Micro USB dönüştürme kablosu
  • Üç adet kurtarma cümlesi not kağıdı
  • Çıkartmalar
  • Başlangıç kılavuzu
  • Trezor markalı bir anahtarlık

Trezor One’a genel bakış

SatoshiLabs tarafından çıkarılan Trezor One gitgide büyümekte olan donanım cüzdanı sektörünün yolunu açtı. 2014 yılında kullanıma sunulan orijinal kripto para saklama çözümü daha modern alternatiflerin piyasaya çıkmış olmasına rağmen günümüzde halen yaygın şekilde kullanılıyor.

Kullanım kolaylığı ve güvenlik arasında bir denge yakalamak isteyen kullanıcılar için Trezor One’ın küçük ebatı ve birçok masaüstü, tarayıcı ve mobil cüzdanla uyumlu olması bu donanım cüzdanını günlük kullanıma uygun, güvenilir bir kripto cüzdanı haline getiriyor.Kullanıcılar web arayüzü üzerinden binlerce coin ve tokenı yönetebiliyor, gönderebiliyor, alabiliyor ya da mesajlarını imzalayabiliyor ve doğrulayabiliyor. Henüz Bitcoin işlemleri için çoklu imzayı ya da SegWit’i desteklemese de Trezor One bu sorunları aşmak için Electrum ile birlikte kullanılabiliyor.

Cüzdanı başka bir cihaza bağlamak için kullanıcıların PIN kodlarını girerek cüzdan kilidini açması gerekiyor. Girilen sayılar Trezor’ın ekranına yansıtılıyor fakat diğer cihazın ekranında gösterilmiyor. Kullanıcının PIN kodlarını girebilmesi için cihazın ve cüzdanın birlikte kullanılması gerekiyor. Böylece bilgisayar ele geçirilmiş olsa bile cüzdandan dışarı bilgi sızması engellenmiş oluyor.

Trezor One işlemler için ikincil bir cihazın kullanımını gerektirdiğinden daha fazla güvenlik sunmak amacıyla 24 kelimelik bir kurtarma cümlesi yaratıyor. Farklı uzunluktaki kurtarma cümleleri cihaz üzerinden kurtarılabiliyor.

Trezor One’ın sunduğu bir diğer kullanım kolaylığı da şifre yöneticisi. Binance üzerinden işlem yapmak için buraya tıklayarak üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

Kripto para dünyasına girmek mi istiyorsunuz? Binance üzerinden Bitcoin alabilirsiniz!

Trezor One’ın artıları ve eksileri

Artıları

  • Desteklenen çok sayıda coin ve token
  • İnternet üzerinden ulaşılabilen çok sayıda dokümantasyon
  • Uygun fiyat
  • Açık kaynaklı yazılım

Eksileri

  • Ucuz malzeme hissi
  • Ekranın küçüklüğü

Trezor One’ın fiyatı

Şubat 2020 itibariyle Trezor One’ın fiyatı 55 USD. 

Donanım cüzdanlarının her zaman için doğrudan üreticiden ya da resmi satıcılardan alınması önerilir. İkinci el donanım cüzdanı satın almak özel anahtarların ele geçirilmesi riski yaratır.

Son fikirler

Altı yıldan biraz daha uzun bir süredir kullanımda olan Trezor One kripto para tarihindeki konumunu sağlamlaştırdı. Trezor One, ikinci nesil donanım cüzdanlarının bazı özelliklerine sahip olmasa da görevini başarıyla yerine getiriyor.

SatoshiLabs kripto para dünyasında çok iyi bir geçmişe sahip ve fiyat politikasıyla piyasadaki en ucuz cihazlardan biri. Birçok dokümantasyona erişilebiliyor olması Trezor One’ı hem yeni başlayanlar hem de deneyimli kullanıcılar için mükemmel donanım cüzdanı haline getiriyor. Binance üzerinden işlem yapmak için buraya tıklayarak üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

Kaynak: Binance