Türkiye’de bir ilk: Arcora Garage Academy (AGA) ile yerinde yaparak öğrenme

Mobilya tasarımı ve üretiminin Türkiye’deki önemli merkezlerinden olan Ankara – Siteler yepyeni bir eğitim modeline ev sahipliği yapmaya başladı.

ArcorA ve Başkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde. İç Mimarlık alanında Türkiye’de ilk defa uygulanan katılımcı ve yenilikçi bir eğitim modelinin uygulandığı Arcora Garage Academy (A.G.A)

13 Şubat 2019’da Başkent Üniversitesi Rektörü Ali Haberal, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ankara İl Müdürü Vehbi Konarılı ile üniversitelerden, kamudan ve sektörden pek çok kişinin katıldığı törenle açıldı.

Ali Haberal & Gökhan Uysal

 “Tasarla,Planla,Üret”


mottosuyla yola çıkarak, İç Mimarlık eğitimi alanında proje yönetiminin ve mobilya imalatının tüm aşamalarına ilişkin teorik ve pratik bilgilerin “yerinde ve yaparak öğrenme” yaklaşımıyla aktarıldığı. 3 kredilik “İç Mekanın Biçimlenişi” dersi ArcorA bünyesinde A.G.A için özel tasarlanmış atölye ve stüdyolarda gerçekleştiriliyor. 

Arcora Garage Academy

İç mimarlık öğrencilerinin mesleki uygulamaya dair bilgi ve becerilerini desteklemeyi hedefleyen Arcora Garage Academy,

üniversitede teorik yoğunlukta tasarım eğitimi alan öğrencilerin, özellikle ahşap imalatına yönelik uygulama alanında sanayi destekli eğitim ortamlarında uygulamalı bilgiye erişmelerine,

üretim süreçlerine gözlemci ve uygulayıcı olarak katılımlarına olanak sağlıyor.


Tasarım, planlama ve üretim süreçleri teorik dersler aracılıyla öğrencilere aktarıldıktan sonra, ahşap uygulama süreçleri usta eğitmenlerin. aktardıkları teknik bilgiler ve uygulama deneyimleri ile destekleniyor.

Bu bağlamda oluşturulan ders müfredatında ilk derste öğrenciler ahşap esaslı malzemeler ile ilgili temel bilgileri malzemeleri inceleyerek. öğrendikten sonra ilk proje ödevi için 5’er kişilik dört gruba ayrılıyorlar.

Gruplara ayrılan öğrenciler ilk müşterileri ile tanışarak taleplerini dinliyor lar. Tasarımlarının inşa edileceği stüdyolarda rölövelerini alıyorlar. Hazırladıkları tasarımlarının ön sunumlarını yapan öğrenciler tasarımlarını maliyet analizi ve bütçe yönetimi süreçleri ile birlikte değerlendiriliyorlar. Öğrenciler, aldıkları  kritikler doğrultusunda revize ettikleri projeleri için mobilya imalat ustaları ile birlikte satın alma sürecini yürütüyorlar. Devamındaki haftalarda öğrenciler mobilya imalatının inceliklerini, farklı teknikleri deneyimli mobilya, cila, döşeme ve demir ustalarından öğreniyorlar. Ardından montaj ile ilgili eğitimleri alan öğrenciler, tamamladıkları projelerini bir kez daha sunarak . Dönemin son dersini ise öğrencilerin iş hayatında karşılaşacakları farklı konularda sektörde adından başarı ile bahsedilen İç Mimarlardan alıyorlar.

Diğer Eğitim haberlerimizi okumak için tıklayın!

.